2.LTT – aktivnosti učenja, poučevanja in usposabljanja v Španiji, na šoli IES David Bujan iz Cambre od 13.05.2018 do 19.05.2018

V soboto, 13.05.2018,  smo odpotovali v Španijo na enotedensko izmenjavo dijakov in učiteljev, vključenih v projekt Erasmus+: Sports and healthy food for inclusion. Potovali smo iz Izole do Benetk, nato pa  z letalom iz Benetk v Madrid in v La Coruno.

V tednu bivanja v Španiji smo sodelovali na številnih športnih aktivnostih in delavnicah zdravega življenjskega sloga. V ponedeljek, 14.05.2018, smo po ogledu šole in športnih igrah v telovadnici predstavili naše enotedenske jedilnike in aplikacijo »Prehranski navigator«. V drugem delu dogajanja pa smo predstavili potrebno opremo za romanje po Jakobovi poti, znane Slovence na tej poti in Jakobovo pot v Sloveniji.  V popoldanskemu času smo obiskali Fakulteto za šport, kjer smo imeli delavnico oživljanja in nudenja prve pomoči. Dan smo zaključili s tečajem surfanja na valovih.

V torek, 15.05.2018, smo prehodili približno 15 km Jakobove poti, na kateri smo intervjuvali romarje in izpolnjevali delovne liste. Na poti domov smo si ogledali še katedralo v Santiagu di Compostela.

V sredo, 16.05.2018, nas je sprejel župan mesta Cambre, sledil je ogled cerkve in odhod na šolo. Tu smo imeli delavnice o zdravem življenjskem slogu in tečaj rolanja. Popoldanski čas so dijaki preživeli z gostujočimi družinami in si ogledali mesto La Coruna.

V četrtek, 17.05.2018, pa smo bili v nacionalnem parku Fragas do Eume. Po večurni hoji po Atlantskem gozdu smo izlet zaključili z vožnjo s kajaki.

Naš zadnji dan bivanja v Španiji, 18.05.2018,  je bil prav tako zelo aktiven. Dijaki, vključeni v projekt, so se pomerili v različnih športnih disciplinah s sodelujočo srednjo šolo iz mesta Cambre. Tekmovali so v badbintonu,  košarki, rokometu, nogometu, dvoranskem hokeju in »med dvema ognjema«. Popoldan smo vadili zumbo, nato smo se skupaj s starši udeležili zaključne prireditve in pogostitve.

V soboto, 19.05.2018, pa smo odšli domov polni vtisov, novih znanj, novih prijateljstev in lepih spominov.

Slike se nahajajo  na spletišču naša kronika.